Klepon. RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc. Klepon are Indonesian style rice balls, stuffed with palm sugar. Not only is klepon very delicious alongside your cup of tea or as a.

Klepon Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. From Wikibooks, open books for an open world. You can cook Klepon using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Klepon

  1. You need 500 gr of Tepung Ketan Putih Rose Brand.
  2. Prepare 250 gr of Gula Merah, potong2 kecil.
  3. Prepare 250 gr of Santan Kelapa Kental (perasan pertama).
  4. Prepare 300 gr of Kelapa Parut Putih (buang hitamnya).
  5. You need 7 Tetes of pewarna hijau makanan Koepoekoepoe (tergantung selera).
  6. Prepare 3 Lembar of daun Pandan.
  7. You need secukupnya of Garam.

Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls). In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). #klepon Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi.

Klepon step by step

  1. Kukus kelapa parut dan 2 buah daun pandan selama kurang lebih 15 menit.
  2. Campur santan kental dengan garam, dan pewarna makanan. Aduk sampai warna sesuai yg diinginkan.
  3. Masukkan tepung ketan sedikit demi sedikit s.d kalis dan dapat di bentuk.
  4. Rebus air dan masukkan 1 buah daun pandan s.d mendidih.
  5. Bentuk adonan bulat2, tekan tengahnya dan masukkan gula merah, kemudian bentuk bulat kembali dan masukkan ke dalam air yg mendidih.
  6. Setelah terangkat keatas (mengambang) angkat dan tiriskan, kemudian langsung letakkan ke dalam kelapa parut, guling2 kan agar merata..
  7. Siap untuk disajikan buat keluarga. Selamat menikmati.

Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. Klepon (pronounced Klê-pon ), or kelepon , is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia. From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to Klepon (es); クレポン (ja); Klepon (fr); Klepon (jv); Klepon (id); Klepon (nl); Kuih onde-onde. google. Klepon Scone à € by M.