Klepon. RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc. Klepon are Indonesian style rice balls, stuffed with palm sugar. Not only is klepon very delicious alongside your cup of tea or as a.
Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. From Wikibooks, open books for an open world. You can cook Klepon using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Klepon
- You need 250 gr of Kelapa Parut (1/2 butir).
- You need 1/2 sdm of Garam.
- Prepare 250 gr of Tepung Ketan.
- It's 50 gr of Tepung Beras.
- It's 1 sdt of Pasta Pandan.
- Prepare 240-250 ml of Air.
- You need 150 gr of Gula Merah.
Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls). In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi.
Klepon instructions
- Panaskan panci kukusan, kukus kelapa parut yang telah diberi garam selama 15-20 menit, sisihkan.
- Dalam wadah, campurkan tepung ketan, tepung beras, pasta pandan dan air, uleni hingga kalis dan INGAT.. adonan tidak boleh terlalu lembek/ keras jadi konsistensi harus pas ya supaya lebih mudah dipulung.
- Panaskan air dalam panci/ teflon, sisir gula merah hingga halus untuk isian kelepon.
- Ambil adonan (aku sebanyak 12 gram) pulung"i kemudian tekan dengan ibu jari dan masukkan gula merah kedalam adonan, tutup kembali dan langsung celupkan kedalam air yang telah didihkan, masak hingga mengapung.
- Setelah mengapung, angkat dan celupkan langsung kedalam parutan kelapa yang telah dikukus, pindahkan ke wadah lainnya dan siap dinikmati.
Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. #klepon Klepon (pronounced Klê-pon ), or kelepon , is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia. image. klepon. Topics. kleppon. resep membuat jajanan klepon. Cara makan klepon adalah satu biji klepon dimakan dalam sekali telan agar gulanya tidak tumpah. Selain dibuat dari tepung ketan, klepon juga bisa dibuat dari bahan lainnya, misalnya dari singkong.
0 Comments