Klepon. RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc. Klepon are Indonesian style rice balls, stuffed with palm sugar. Not only is klepon very delicious alongside your cup of tea or as a.

Klepon Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. From Wikibooks, open books for an open world. You can cook Klepon using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Klepon

  1. You need 300 gr of tepung beras.
  2. You need 50 gr of tepung kanji.
  3. You need 1/4 sdt of garam.
  4. It's 1/2 sdt of pasta pandan.
  5. It's Secukupnya of air.
  6. Prepare of Kelapa parut secukupnya dikukus dengan daun pandan.
  7. You need of Gula merah disisir seckupnya.

Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls). In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). Klepon (pronounced Klê-pon ), or kelepon , is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia.

Klepon instructions

  1. Campur tepung,garam,pasta pandan dan air hingga adonan bisa dipulung.
  2. Rebus air dengan daun pandan hingga mendidih. Lalu pulung adonan isi dengan gula merah yang sudah disisir.bulatkan..
  3. Masukan dalan air yang sudah mendidih tunggu hingga mengapung.. angkat lalu gulingkan dalam kelapa parut..
  4. Sajikan.... selagi hangat enak banget.....

Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi. Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. #klepon Topics. kleppon. resep membuat jajanan klepon. Cara makan klepon adalah satu biji klepon dimakan dalam sekali telan agar gulanya tidak tumpah. Selain dibuat dari tepung ketan, klepon juga bisa dibuat dari bahan lainnya, misalnya dari singkong.