Klepon. RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc. Klepon are Indonesian style rice balls, stuffed with palm sugar. Not only is klepon very delicious alongside your cup of tea or as a.
Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. From Wikibooks, open books for an open world. You can have Klepon using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Klepon
- You need 250 gram of tepung ketan.
- It's 200 ml of Santan kental (hangat).
- Prepare 2 sdm of minyak sayur.
- It's of pewarna makanan (sesuai selera).
- It's 100 gram of gula jawa (disisir) untuk isian.
- You need of Bahan Taburan.
- You need 200 gram of kelapa parut (yg sudah di kukus sbntar).
- Prepare 1/2 sdt of garam.
Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls). In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi.
Klepon step by step
- Campurkan tepung ketan, minyak sayur dan santan.
- Uleni adonan sampai kalis, lalu stlah kalis adonan dibagi menjadi bbrapa bagian untuk memberi warna (warna sesuai selera).
- Setelah tercampur rata dengan warna, ambil sedikit bulatkan dan isi dengan gula sisir, lakukan sampai selesai.
- Panaskan air, rebus adonan yg sudah dibulatkan, tunggu sampai mengapung kalau sudah mengapung tandanya sudah matang....setelah itu angkat dan tiriskan.
- Setelah ditiriskan lumuri dengan parutan kelapa.... lalu sajikan 🥰.
Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. Klepon (pronounced Klê-pon ), or kelepon , is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia. From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to Klepon (es); クレポン (ja); Klepon (fr); Klepon (jv); Klepon (id); Klepon (nl); Kuih onde-onde. Cara makan klepon adalah satu biji klepon dimakan dalam sekali telan agar gulanya tidak tumpah.
0 Comments