Klepon. RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc. Klepon are Indonesian style rice balls, stuffed with palm sugar. Not only is klepon very delicious alongside your cup of tea or as a.

Klepon Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. From Wikibooks, open books for an open world. Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. You can have Klepon using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Klepon

  1. You need 12 sendok Makan of Tepung Ketan.
  2. Prepare 3 sendok makan of tepung Beras.
  3. Prepare secukupnya of Air.
  4. Prepare of Daun pandan.
  5. It's Sedikit of pewarna hijau pandan.
  6. It's of Gula merah Serut halus.
  7. Prepare Sedikit of garam.
  8. It's of Kelapa parut.

Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls). In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi.

Klepon instructions

  1. Campur tepung beras tepung ketan Uleni dengan Air sedikit demi sedikit tambahkan pewarna hijau.. Adonan Jangan terlalu lembek.
  2. Kemudian ambil sedikit adonan isi dengan gula merah serut dan bulatkan...
  3. Kemudian masak di air mendidih dengan potongan daun pandan.. Sampai mengapung. Kalau sudah mengapung tandanya sudah matang.. Kemudian teriskan.. Jangan Sampai menumpuk biar tidak lengket.
  4. Kukus kelapa parut beri sedikit garam kurang lebih 20 menit.. Kemudian guling"klepon diatas kelapa.. Siap dihidangkan'""" SELAMAT MENCOBA 💁👌***.

Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. #klepon From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to Klepon (es); クレポン (ja); Klepon (fr); Klepon (jv); Klepon (id); Klepon (nl); Kuih onde-onde. Klepon (pronounced Klê-pon ), or kelepon , is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia. Cara makan klepon adalah satu biji klepon dimakan dalam sekali telan agar gulanya tidak tumpah.