Klepon. Klepon (pronounced Klē-pon), or kelepon, is a traditional Southeast Asian green-coloured balls of rice cake filled with liquid palm sugar and coated in grated coconut, originating from Indonesia. The sweet glutinous rice balls is one of popular Indonesian kue, and it is commonly found in Indonesia, Malaysia. Последние твиты от klepon (@kleponisus). RT funny, wholesome, n lewds things at same time nb: mostly anything lewds from gacha or etc.
Klepon bisa dikatakan salah satu jajanan tradisional yang paling banyak diburu. Kamu juga bisa membuat klepon dari bahan-bahan lainnya. Berikut resepnya yang dilansir brilio.net dari berbagai. You can cook Klepon using 7 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Klepon
- Prepare 50 gram of tepung beras.
- It's 250 gram of tepung ketan putih.
- It's Secukupnya of pewarna pandan.
- You need secukupnya of Air.
- Prepare 1 butir of Kelapa agak tua, parut dan kukus hingga matang.
- It's secukupnya of Garam.
- It's secukupnya of Gula merah.
From Wikibooks, open books for an open world. Klepon (pronounced Klê-pon) is a traditional Indonesian rice cake, from Javanese cuisine. Download Klepon stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. Recipe: Klepon (Pandan Glutinous Rice Balls).
Klepon step by step
- Larutkan pewarna pandan ke dalam air. Aduk hingga tercampur merata.
- Masukkan tepung ketan putih dan tepung beras ke wadah. Tambahkan larutan pewarna pandan tadi sedikit demi sedikit sambil diaduk menggunakan tangan hingga adonan bisa dibentuk bulat-bulat..
- Selagi mengadon tadi, rebus air hingga mendidih di panci.
- Bulatkan adonan. Kemudian pipihkan dan masukkan gula merah ke dalamnya. Lalu bentuk bulat-bulat kembali.
- Masukkan adonan yang sudah dibulat-bulat tsb ke dalam panci berisi air mendidih..
- Rebus hingga mengapung..
- Saat sudah mengapung, angkat dan letakkan di kelapa parut yang sudah dikukus hingga matang..
- Guling-gulingkan hingga permukaan klepon tertutup sempurna..
- Angkat dan sajikan..
In Indonesia this is called Klepon, but I think Malaysians call this Onde-Onde instead (in Indonesia, onde-onde is referred to unfilled Tang Yuan). Apabila klepon sudah matang, gulingkan diatas parutan kepala yang telah kita buat tadi. Itulah sajian informasi singkat mengenai resep dan cara membuat kue klepon isi gula merah yang nikmat. #klepon From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to Klepon (es); クレポン (ja); Klepon (fr); Klepon (jv); Klepon (id); Klepon (nl); Kuih onde-onde.
0 Comments